Bus

Heldendaad

21.09.2012 . 11.12

Zwervers voorkomen verkrachting

Vijf gehandicapte zwervers uit het Amerikaanse Modesto hebben een heuse heldendaad verricht door een meisje van vijftien te redden van een verkrachter. De dakloze mannen zaten in de bus toen Kevin Long vervelend begon te doen tegen het meisje. Gelukkig voor haar waren de zwervers in de buurt.

"Ik wilde gewoon dat hij haar met rust liet", vertelt een van de zwervers, Curtis Mitchell, aan CBS Sacramento. "Die gast vroeg aan dat meisje of ze wel eens seks had gehad. Ze werd helemaal gek." Curtis hield de man vanaf dat moment goed in de gaten. "Opeens sprong hij uit zijn stoel en greep hij naar haar kruis."

Op dat moment sprongen Curtis en zijn maten te hulp. "Een van ons greep hem in zijn nek, Joe had zijn romp vast. Ik pakte zijn benen en ging er op zitten." Met zijn allen hielden ze Kevin in bedwang tot de bus bij het politiebureau was. Daar stonden agenten klaar om hem in te rekenen.

Bizar genoeg sliep Long, die net een dag op vrije voeten was na een lange gevangenisstraf, bij hetzelfde opvangtehuis als de vijf helden. "Hij dacht dat we niets zouden doen. Nou, hij had het verkeerd!", zegt Mitchell trots. "Ik ben geen held. Ik ben een gewoon persoon. Ik zou ook willen dat mijn kinderen geholpen werden als dat nodig was."

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app