Jongetje

Vijftien maanden

21.09.2012 . 13.22

Baby's jatten doe je bij de buren

Een 24-jarige Chinese, waarvan we alleen de achternaam Yang kennen, moet vijftien maanden de cel in omdat ze een tien maanden oude baby ontvoerd heeft. In de rechtszaal werden de wenkbrauwen niet gefronst om de straf, maar wel om de reden voor de 'diefstal'.

Yang kon er maar niet overheen komen dat haar vriendje haar had verlaten. In een ultieme wanhoopspoging vertelde ze hem dat hij haar vlak voor de breuk bezwangerd had en dat ze een tweeling op de wereld had gezet. Het meisje zou ze hebben weggegeven en het jongetje zou bij een pleeggezin bivakkeren.

Aangezien een jongetje goud waard is in China, verdwenen de bezwaren over de relatie als sneeuw voor de zon bij de vriend. Volgens de Shanghai Daily beloofde hij Yang met haar te trouwen als hij het kindje mocht zien.

Maar ja, waar haal je zo snel een baby vandaan? Bij de buren natuurlijk! Toen de buurvrouw ook nog vroeg of Yang even op haar kleintje wilde letten, werd de verleiding om het buurjongetje even te leasen te groot.

De buurvrouw deed in juni aangifte wegens ontvoering en Yang liep tegen de lamp. Naar haar vriendje kan ze nu definitief fluiten en naar haar vrijheid ook.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app