China

Busongeluk

21.09.2012 . 18.32

Horloges en lach kosten man baan

Een hoge pief van de Chinese arbo-dienst is op straat gegooid nadat hij stond te lachen bij een busongeluk. Naast zijn lugubere gevoel voor humor heeft ook zijn grote horlogecollectie hem de das omgedaan.

 

Yang Dacai was eind augustus getuige van een verschrikkelijk ongeluk tussen een vrachtwagen en een bus waarbij 36 mensen omkwamen. Zijn reactie, een glimlach, werd op camera vastgelegd en de foto's gingen vervolgens via internet het land door. Busladingen kritiek volgden.

Yang beweert volgens Xinhua zelf dat hij zich niet bewust was van de camera's en hij alleen maar lachte om zijn collega's gerust te stellen. Alsof het grijnzen al niet bedenkelijk genoeg was, kwam ook zijn uitgebreide horlogecollectie aan het licht. Er zijn foto's waarbij hij elf (!) peperdure klokjes tegelijkertijd aan zijn pols draagt.

Yang houdt vol dat hij er netjes voor gespaard heeft, maar dat excuus wil er bij een hoop Chinezen niet in. De Rolexen, Omega's en Breils zouden eerder het gevolg zijn van een door-en-door corrupte ambtenaar.

Hoe dan ook, Yang Dacai kan op zoek naar ander werk. Hij is nu ontslagen vanwege het 'ruimschoots overtreden van de disciplinaire normen van het land'.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app