Jezus

Ook dat nog

21.09.2012 . 17.10

Oma wil geld voor 'restauratie'

De Spaanse oma Cecilia Gimenez haalde vorig maand het wereldnieuws nadat ze met een mislukte restauratie het schilderij Ecce Homo van Elia Garcia Martinez de vernieling in had geholpen. Nu wil ze er nog geld voor zien ook.

De tachtigjarige vond het zonde dat Jezus er op het schilderij een beetje rommelig uitzag en probeerde hem wat bij te punten. Uiteindelijk heeft ze het kunstwerk dusdanig verkloot dat het meer op een pas ontdekte mensaap lijkt dan op de messias. Maar lelijk of niet, toeristen zijn de afgelopen tijd massaal naar het schilderij in Borja gaan kijken en daar heeft de oma ook lucht van gekregen.

Het kerkje waarin Jezus / mensaap hangt heeft sinds de restauratie al 2000 euro aan donaties van toeristen ontvangen, veel meer dan de paar euro van vroeger. Cecilia vindt dat ze als restauratrice alle recht heeft op een deel van die poen. Tsja, het is crisis of het is het niet.

Of ze het geld krijgt valt nog te bezien, maar volgens El Correo is ze op internet al een ware ster geworden. De voorgenomen herstelwerkzaamheden moeten volgens 18.000 ondertekenaars van een online petitie zelfs afgelast worden. De aanhangers van de bejaarde willen nog heel lang van de mensaap kunnen genieten.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app