Spijt

Gastvrijheid

22.09.2012 . 19.06

Lifter blijkt brute moordenaar

Een vrachtwagenchauffeur uit New York heeft spijt van zijn gastvrijheid. Hij nam een lifter mee in het Amerikaanse Tennessee en gaf de man zelfs twee nachten onderdak in zijn huis. Hij schrok toen de lifter een gevaarlijke moordenaar bleek te zijn.

De waarheid kwam aan het licht toen de truck op de George Washington Bridge werd gestopt door de politie. De lifter, de 52-jarige Charles Kelley, werd volgens de agenten gezocht voor een moord in Tennessee. Kelley zou een man hebben doodgeknuppeld die hem een paar dagen op de bank liet slapen. Op zijn strafblad ook nog een veroordeling wegens kindermisbruik.

De 37-jarige vrachtwagenchauffeur, Manuel Velasco, zegt dat hij in eerste instantie een slecht gevoel had bij de lifter. Maar Kelley hing een overtuigend verhaal op over wat hem allemaal was overkomen: zijn zoon was recentelijk overleden en hij was zijn baan kwijtgeraakt. De lifter zou eigenlijk in Virginia uitstappen, maar ging uiteindelijk mee naar New York. Onderweg liet Velasco hem naast zich in de vrachtwagen slapen.

Eenmaal in New York aangekomen, at de moordzuchtige lifter gezellig mee met Velasco, diens vrouw en drie kinderen. "Ik heb mijn lesje wel geleerd", zegt Velasco tegen New York Post. "Ik pik niet meer zomaar een vreemdeling op. Mijn vrouw is niet te spreken over wat er gebeurd is. Ze zei zelfs dat ze niet meer bij mij wil wonen, omdat ze zo bang is geworden."

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app