#Liev

Knuffelcrimineel

23.09.2012 . 12.29

Bankrover speelt voor Robin Hood

Een Amerikaanse man speelde deze week even voor Robin Hood door te stelen van de rijken en uit te delen aan de armen. Hij beroofde drie banken en een winkel met sportartikelen. Even later stond hij bij een hotel het buitgemaakte geld uit te delen. Want iedereen weet dat arme mensen graag in de buurt van hotels hangen...

De 26-jarige David Anderson begon bij de Big Five Sporting Goods-winkel in Colorado Springs, waar hij een schot afvuurde. Een werknemer probeerde zijn geweer af te pakken. Anderson vluchtte weg en zou volgens omstanders gedreigd hebben zichzelf om te brengen.

Even later beroofde hij een bank. Vijf minuten later probeerde hij hetzelfde bij een andere bank, maar daar werd hij door een beveiliger tegengehouden. De gefrustreerde Anderson goot vervolgens benzine om het gebouw heen, in een poging het in brand te zetten. Maar dat lukte evenmin.

Anderson gaf het niet op en ging door naar bank nummer drie, die hij met succes beroofde. Hij reed weg en gooide intussen geld uit zijn autoraam. De politie trof hem uiteindelijk aan bij een hotel, waar hij de poet uitdeelde aan werknemers van het hotel. Toen hij werd weggevoerd, grijnsde hij naar de verzamelde media.

De volgende dag verscheen hij voor de rechter, die hij vroeg welke datum het was en of hij dat wel zeker wist. Ook vroeg hij de rechter waar deze zich op dat moment bevond. De lolbroek zit voorlopig vast. Hij komt volgende week opnieuw voor de rechter, meldt KRDO. De politie heeft mensen opgeroepen het geld terug te geven dat Anderson uitdeelde.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app