Betrapt

Over lijken

23.09.2012 . 13.29

Begrafenisondernemers dissen doden

En weer moeten Britse begrafenisondernemers door het stof na een onthullende documentaire. Ging het een tijdje geleden om het opstapelen van lijken als tv-toestellen, deze keer komt aan het licht hoe respectloos begrafenisondernemers omgaan met de doden.

Een undercover-verslaggever van ITV werkte drie maanden voor Gillman Funeral Services en registreerde hoe zijn collega's grappen en racistische opmerkingen maken over de overledenen die aan hun zorg zijn toevertrouwd. Schokkende scènes volgens de Daily Mail, want de nabestaanden vinden het vast niet fijn om te zien hoe een man in zijn kist wordt uitgemaakt voor 'Chelsea-tuig'. Of hoe de mannen in een lijkwagen naar porno zitten te kijken op hun mobieltje.

En de kleren die familieleden meenemen, waar hun pas overleden geliefden in gekleed moeten worden in hun laatste rustplaats? Die worden gewoon in een tas gestopt en belanden zo in de kist. Verder is te zien hoe de begrafenisondernemer bingo's organiseert in bejaardenhuizen, om nieuwe 'klanten' te werven. Dat is in strijd met de gedragscode van begrafenisondernemers.

Niet zo netjes allemaal, maar dat is blijkbaar The British Way Of Death, zoals de documentaire heet.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app