Overdreven

Rustige moslim

23.09.2012 . 13.40

Zestig ME'ers tegen één demonstrant

De autoriteiten in Marseille hadden niets aan het toeval overgelaten. Na de verontrustende berichten over wereldwijde demonstraties tegen Franse cartoons die de islam bespotten, werd in de zuid-Franse stad zaterdag een politiehelikopter en zestig man ME ingezet om de boze moslims te beteugelen. Een beetje overkill, want er kwam maar één demonstrant opdagen.

Volgens persbureau Reuters keken de zestig man van de oproerpolitie samen met dertig journalisten toe hoe de man op een blok beton probeerde voorbijgangers te overtuigen van zijn gelijk. Ook plakte hij posters op de muren met teksten gericht tegen het satirische blad Charlie Hebdo, dat cartoons van een naakte profeet Mohammed publiceerde.

"Ik mag hier dan vandaag in mijn eentje zijn, ik ben de woordvoerder van een stille meerderheid", hield de eenzame demonstrant vol. De politie vond het niet de moeite waard hem te arresteren, ook al had hij geen toestemming voor de demonstratie.

Bij protesten in Parijs tegen de cartoons en de Amerikaanse Innocence of Muslims-film was ook veel oproerpolitie ingezet. Daar werden 21 mensen gearresteerd. In Lille werd een demonstratie in de kiem gesmoord. Daar ging het om een groep van zo'n 12 vrouwen plus een man die hen bevelen stond te geven.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app