'Fracken'

New York

24.09.2012 . 21.04

'Boren naar gas zorgt voor syfilis'

Tegenstanders van het boren naar schaliegas - 'fracken' in het Amerikaans - willen koste wat het kost voorkomen dat dat ook in New York gaat gebeuren. Een groepje milieuliefhebbers wil dat er onderzoek wordt gedaan naar het verband tussen 'fracken' en... syfilis. Huh? 

De wereldverbeteraars denken dat de toestroom van mannen die in de stad komen boren een uitbraak van de geslachtsziekte teweegbrengt, omdat zij zich op de New Yorkse dames storten, meldt NY Daily News. Niet alleen krijgt iedereen straks zweertjes op de geslachtsdelen, maar ook zou het boren naar gas tot een tekort aan woonruimte kunnen leiden. De huizenprijzen zouden namelijk wel eens omhoog kunnen schieten en dan wordt het helemaal lastig om je eigen stekkie in The Big Apple te vinden. De argumenten worden steeds beter.

Maar er is meer: door 'fracking' gaan er ook meer vrachtwagens rijden en dat betekent dat er meer verkeersongelukken gebeuren. Verder zijn de activisten bang dat al die vrachtwagens ervoor zorgen dat mensen geen zin meer hebben om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld om te sporten. De volksgezondheid is dus op meerdere fronten in gevaar. We gaan het zien.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app