Strand afgezet

Turkse reddingsactie

24.09.2012 . 14.01

Opblaaspop uit Zwarte Zee gevist

Turkse reddingswerkers zijn afgelopen weekend opgeroepen op zoek te gaan naar een persoon in nood in de Zwarte Zee. De kustwacht trof bij de reddingsoperatie een opblaaspop aan.

De politie kreeg diverse meldingen van mensen die iemand roerloos in de zee hadden zien liggen, meldt Reuters op basis van een artikel in een Turkse krant. De agenten zetten een groot stuk strand af in de noordelijke provincie Samsun, om de zoektocht te kunnen uitvoeren.

Een team duikers ging te water om op zoek te gaan naar het lichaam. Zij kwamen er al snel achter dat het een opgeblazen plastic mensvorm betrof. De duikers lieten de lucht eruit lopen en hebben de opblaaspop in een vuilnisbak gestopt.

De eigenaar van de opblaaspop is spoorloos.

Achttien politiemannen

Eind juli vond in China (in de provincie Shandon) een vergelijkbaar tafereel plaats. Achttien politiemannen zijn destijds een uur bezig geweest om de pop te redden.

Zo’n duizend mensen stonden toe te kijken aan de oevers van een rivier hoe de ordehandhavers hun leven waagden voor, wat ze toen nog dachten, een vrouw in nood.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app