Blauwe plekken

Lijfstraf toegestaan

25.09.2012 . 08.03

Directeur slaat scholiere te hard

Een middelbare scholiere uit Texas is zo hard door de directeur van haar school geslagen, dat ze er blauwe plekken en blaren aan heeft overgehouden. In de Amerikaanse staat zijn lijfstraffen legaal, maar toch heeft haar moeder een klacht ingediend.

Niet zozeer omdat ze geslagen is, maar omdat de regels in het schooldistrict voorschrijven dat meisjes alleen door vrouwen mogen worden gestraft en jongens door mannen. Het schoolhoofd was niet op de hoogte van de regel en wil 'm bovendien uit de voorschriften laten verwijderen. Dat maakt mama woedend.

Aan WFAA vertelt ze: "Ik kan me niet voorstellen dat iemand zoiets expres zou doen, maar dit geval bewijst dat het niet verantwoord is om kleine meisjes door mannen te laten slaan. Mannen zijn te groot en sterk."

Taylor Santos kreeg haar straf omdat ze een andere leerling had laten afkijken. Naast de lijfstraf moest ze ook twee dagen nablijven, meldt Jezebel. Na een dag had de scholiere het gehad en verzocht ze of haar straf omgezet kon worden in een lijfstraf. Na een telefoontje met mama kon het corrigeren beginnen, Taylor kreeg slaag met een houten plankje.

Blijkbaar ging de man iets te enthousiast te werk. "Het was helemaal rood", vertelt de aangeslagen Taylor aan WFAA. "Het leek bijna alsof mijn bips verbrand was en er zaten blaren. Het was echt zo erg." De foto's die haar moeder als bewijs heeft gemaakt, schijnen inderdaad weinig aan de verbeelding over te laten. Haar kontje is er nog steeds slecht aan toe.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app