Kunst

21.000 euro

25.09.2012 . 13.21

Megawinst op tweedehands schilderij

Beth Feeback uit de Amerikaanse staat North Carolina heeft onlangs misschien wel de beste aankoop van haar leven gedaan. De vrouw tikte voor nog geen tien dollar een schilderijtje op de kop bij een tweedehandswinkel. Het kunstwerk ging onder de hamer en bracht zondagnacht omgerekend meer dan 21.000 euro in het laatje.

Eigenlijk was Beth helemaal niet van plan om het schilderij zelf ergens op te hangen. Ze vond de schilderstijl helemaal niets. Sterker nog, ze wilde het doek hergebruiken om er zelf katten op schilderen. Het had niet veel gescheeld of het juweeltje van schilder Ilya Bolotowsky was dus ondergekliederd.

Gelukkig voor haar portemonnee kreeg de vrouw van een vriend het advies om de naam van de schilder eerst nog even te googelen. "Dit is verdomme het mooiste schilderij dat ik ooit in mijn leven gezien heb", dacht Beth toen ze op internet zag hoeveel een originele Bolotowsky waard is.

Feeback heeft geen idee wie een fortuin voor haar koopje neertelde. "Ik wens die persoon niets dan goeds en hoop dat diegene erin slaagt om het schilderij voor twee keer de aankoopprijs door te verkopen", zegt ze tegen ABC News. Met het geld laat de vrouw haar huis flink opknappen.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app