Allergisch

Heftige uitslag

27.09.2012 . 07.53

Vrouw verminkt door kind in buik

Dayle Byrom had zich haar eerste zwangerschap heel anders voorgesteld. De 20-jarige Britse uit Wakefield kreeg een heftige allergische reactie op de hormonen die vrijkwamen. Door de uitslag is ze voor de rest van haar leven verminkt. "Het leek alsof mijn lichaam me probeerde te vertellen dat ik geen moeder moest worden."

 

De uitslag begon toen Byrom 20 weken zwanger was en verspreidde zich al snel over haar hele lichaam. "Elke dag werd de pijn heviger", vertelt ze aan The Sun. "Mijn huid stond in brand. Ik kon alleen nog maar krabben en huilen. Het voelde alsof iemand mijn huid eraf aan het trekken was."

Het dagelijks leven van de vrouw werd een lijdensweg. "Ik deed handschoenen aan, maar niks kon me ervan weerhouden om in mijn huid te graven. Behalve krabben kon ik helemaal niets." Byrom werd wanhopig. "Ik smeekte mijn vriend om een abortus, ook al was ik al veel te ver. Ik had zo'n spijt dat ik zwanger was geworden."

Wat de artsen ook probeerden, niets lukte. Gelukkig was het kindje van Byrom wél kerngezond. Na de geboorte van Jacob ging het langzaam beter, maar de schade was onherstelbaar. "Ik heb mijn huid verpest. Helaas gaan de littekens nooit meer helemaal weg."

Toch heeft de kersverse moeder geen spijt van haar zwangerschap. Ze overweegt zelfs nog een kindje te nemen. "Ondanks mijn bizarre allergie is Jacobs geboorte het mooiste dat me ooit is overkomen."

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app