Cokeverslaafde

Ouwe snuifkoning

26.09.2012 . 17.34

Miljonair heeft geen neus meer over

Coke snuiven is een dure hobby. Voor de Britse miljonair James Brown is het geld niet zo'n probleem. Maar zelfs rijke mensen hebben te maken met de bijwerkingen van overmatig snuiven. Niet alleen is zijn neus ingestort, hij moet tot overmaat van ramp ook nog eens vijf jaar de bak in.

De 45-jarige Brown is steenrijk. Hij verdiende zijn fortuin in het vastgoed en ging op zijn 36ste al met pensioen en vertrok naar Portugal. Daar wilde hij rustig van zijn rijkdom en van het witte goedje genieten. Na negen jaar excessief cocaïnegebruik zakte zijn neus in elkaar nadat het tussenschot was opgelost door de drugs.

Hij had niet alleen ineens het uiterlijk van een boksende crimineel, maar zal er de komende jaren ook nog eens mee opgesloten zitten nadat de politie hem in Wales betrapte met een lading drugs in zijn poenige Bentley. Het poeder zat verstopt in de ventilatiekanalen en het opvouwbare dak van de cabriolet.

Op zijn hotelkamer had hij volgens Daily Mail ook nog eens verboden wapens verstopt. Die had hij gekocht omdat hij paranoia was geworden van de coke. Hij wilde zichzelf ermee verdedigen. In de gevangenis kan hij de komende jaren afkicken.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app