Slecht idee

Terrorismedreiging

28.09.2012 . 07.50

Totaalidioot test alertheid politie

Een 39-jarige man uit de Amerikaans stad Phoenix dacht een geintje uit te halen met de lokale politie. Hij wilde testen hoe alert de agenten waren op terrorisme. Hij gebruikte daarvoor zijn zestienjarige neefje, een laken en een nepwapen.

Een week na de schietpartij in de bioscoop in Aurora besloot Michael David Turley een geintje uit te halen. Hij trok zijn neefje een laken aan, bedekte zijn hoofd met een zware lap en gaf hem een plastic granaatwerper. Daarna liet hij de jongen rondjes rennen over een kruispunt om de aandacht te trekken. De politie was binnen vijftien minuten ter plaatse om de nepterrorist in te rekenen, maar was na afloop niet erg over het experiment te spreken.

Het lachwekkend dramatische filmpje dat Turley over zijn grapje maakte, krijgt op YouTube woedende reacties. "Heb je enig idee wat er had kunnen gebeuren als iemand zich bedreigd had gevoeld en de nepterrorist had neergeschoten?!" vraagt een boze kijker zich af. Hoewel Turley zich in het filmpje voordoet als een 'anonieme filmmaker', heeft de politie hem inmiddels opgespoord, meldt Daily Mail.

De zogenaamde filmmaker is deze week gearresteerd en hij heeft inmiddels een waslijst aan aanklachten aan zijn broek hangen. Zijn neefje is er met een waarschuwing vanaf gekomen.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app