Protest

Onschuldig

28.09.2012 . 08.09

Maker moslimfilm weer opgepakt

De maker van het anti-islamitische filmpje dat tot gewelddadige protesten leidde is donderdag aangehouden. Meneer mocht van de reclassering namelijk helemaal niet in de buurt van een computer komen, laat staan op les internets surfen.

Volgens de autoriteiten heeft Nakoula Basseley Nakoula de regels van zijn voorwaardelijke vrijlating voor een eerder vergrijp overtreden. Hij werd veroordeeld vanwege fraude en mocht daarna niet meer internetten of een alias gebruiken zonder toestemming van zijn reclasseringsambtenaar.

Volgens de NOS werd de filmmaker eerder deze maand ook al een keer ondervraagd voor hetzelfde vergrijp.

Een actrice die meespeelt in de film The Innocence of Muslims diende vorige week een aanklacht in tegen de man, omdat zij zich "erin geluisd" voelt. Ze zou zijn gevraagd te spelen in de film Desert Warrior die zich 2000 jaar terug afspeelt.

Pas toen de onlusten uitbraken realiseerde ze zich dat haar stem was nagesynchroniseerd. Ze eiste dat de film van YouTube werd verwijderd, maar dat verzoek willigde de rechter niet in. Jammer wel, want Nakoula is, als we ons subtiel uitdrukken, niet zo'n hele goede filmmaker

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app