Blackberry

Schunnig sms'je

28.09.2012 . 10.04

Vieze zwemleraar weer vrij

Een Engelse man heeft maanden in de gevangenis gezeten omdat hij per ongeluk een schunnig sms'je had gestuurd naar een paar minderjarige meisjes.

 

De 24-jarige zwemleraar Craig Daniel Evans werd in juli tot 18 maanden cel veroordeeld. Twee meisjes van 13 en 14 jaar hadden volgens de Daily Telegraph van hem een sms'je ontvangen met de tekst 'Would you fuck me? Fast or slow? Skin on skin'. Zulke teksten naar minderjarigen sturen mag nu eenmaal niet.

Volgens Evans was de boodschap eigenlijk bestemd voor zijn vriendin. Hij stuurde het per ongeluk via Blackberry Messenger naar al zijn contacten - zelfs familieleden. De rechtbank vond het maar een slappe smoes.

In hoger beroep heeft het gerechtshof de straf verlaagd naar 9 maanden, wegens verzachtende omstandigheden. En omdat de rechter wel geloofde dat Evans de minderjarige meisjes niet met opzet schunnige teksten had gestuurd, werd het vonnis omgezet in een voorwaardelijke straf. De zwemleraar mocht naar huis, waar hij om te beginnen de gebruiksaanwijzing van zijn Blackberry maar eens goed moet gaan lezen.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app