Op dieet

Staking

29.09.2012 . 16.22

In de VS, daar hebben ze pas honger

Door nieuwe regels mogen lunches in Amerikaanse schoolkantines maximaal 850 calorieën bevatten. Voor de goede orde: dat is altijd nog meer dan een gemiddeld hoofdgerecht in Nederland. Maar voor scholieren op Parsippanu Hills High School in New Jersey is dat veel te weinig. Ze organiseerden daarom een staking.

 

De jongeren namen hun lunch voor de verandering mee van huis, en lieten het pizzabuffet in de kantine onaangeroerd. Twee leerlingen van de school hebben de actie op touw gezet, want ze vonden het schandalig dat de lunches niet alleen kariger zijn geworden, maar ook duurder.

In de strijd tegen overgewicht is op initiatief van Michelle Obama de schoollunch een stuk gezonder geworden, met meer groente en fruit en kleinere porties. Volgens Europese begrippen is een lunch van 850 calorieën gigantisch, namelijk te vergelijken met een McChicken-burger van de McDonalds met een medium portie friet erbij.

Sommige leerlingen zeggen dat ze uitgehongerd zijn door de nieuwe regels. "Ik heb zelf een sandwich bij me met ham en kaas en wat chips en koekjes", zegt leerling Chris Migoa tegen CBS.

Dus als je vanavond je bord niet wil leegeten, denk dan eens aan die arme kindertjes in Amerika.

  •  
Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app