Ongeluk

Medisch wonder

30.09.2012 . 16.59

Vrouw leeft met schedel in buik

Een oor op je arm laten groeien is al redelijk bizar, maar een schedel in je buik gaat nog een stapje verder. Een voormalig schoonheidskoningin uit Amerika, die op een gruwelijke manier van een dijk was gevallen, moest op deze bijzondere manier gered worden van de dood.

Na het ongeluk werd  de 36-jarige Jamie Lamb Hilton overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze een zware operatie moest ondergaan. De artsen gaven de vrouw slecht 50 procent kans op overleven. Daarvoor moesten ze wel 25 procent van de schedel verwijderen en dit deel in haar buik stoppen. Op deze manier kregen haar hersenen een kans om van de zwelling en druk te helen.

Pas na 42 dagen mocht het stuk schedel weer terug op het hoofd van Jamie worden geplaatst. Dankzij de techniek was het stuk bot niet aangetast en kon het zonder problemen weer terug worden gezet, weet Daily News.

Jamie heeft zelf weinig aan het ongeluk overgehouden. Op de littekens na en een aangetast geurvermogen, is er eigenlijk niets geks te zien aan de ex-schoonheidskoningin.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app