Vakantie

Dure cadeaus

01.10.2012 . 17.51

Chinezen balen van huwelijksfeesten

De Chinezen hebben het helemaal gehad met trouwpartijen tijdens hun vakanties. Vooral de verplichte feestjes moeten het ontgelden, want daar moeten de gasten opgedoft komen aandraven met dure cadeaus.

Deze week is het weer raak. China viert vakantie en die gelegenheid grijpen veel stelletjes aan om elkaar het jawoord te geven. Voor veel mensen draait de vakantieweek uit op een aaneenschakeling van verplichte feestjes.

Ruan Yuan uit Hangzhou heeft er nu al de buik van vol, zegt ze tegen Shanghai Daily. In haar vakantie van acht dagen moet ze vijf bruiloften aflopen. Aan de ene kant betekent dat veel drank en lekker eten, maar de schaduwzijde is dat ze zo’n 370 euro kwijt is aan verplichte cadeaus. Probeer dat er maar eens uit te eten en drinken. "Dat is ongeveer de helft van mijn maandsalaris. Het voelt alsof ik een boete moet betalen", klaagt ze.

Met een peper-en-zoutstelletje kom je tegenwoordig niet meer weg bij een Chinese bruiloft. Cadeaus van boven de vijftig euro zijn heel gewoon en dat is voor veel mensen een probleem omdat de salarissen in China niet erg hoog liggen.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app