Rechtszaak

Kleine vandaal

01.10.2012 . 20.47

Knulletje schopt leraar in elkaar

Gymleraar John Webster uit New York is een beer van een vent, maar liet zich toch flink te grazen nemen door een van zijn leerlingen. Het jongetje van zes jaar ging een paar maanden terug helemaal door het lint en beukte op hem in. Webster wil nu smartengeld zien.

De 27-jarige Webster geeft les aan de Elmhurst lagere school in de wijk Queens. Toen hij zijn klas meenam voor een lunch, begon een van de kinderen te klieren. Bij de 6-jarige Rodrigo Carpio sloegen de stoppen door toen Webster hem tot de orde riep. Hij gaf zijn leraar een paar rake schoppen tegen de knie.

Webster raakte flink geblesseerd en kon volgens zijn arts een paar maanden niet werken. De gymleraar heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen New York. Hij wil genoegdoening voor de verwondingen die hij door het joch heeft opgelopen.

Volgens Webster heeft hij naast zijn zere knie ook een enkelblessure opgelopen. En hij loopt zelfs bij een psycholoog om de karatetrappen geestelijk te verwerken. Dat allemaal terwilj hij vroeger aan de ruige sport American Football deed en dus wel wat gewend zou moeten zijn.

De ouders van Rodrigo snappen er niets van. "Ons kind doet geen vlieg kwaad", zeggen ze tegen New York Post. Maar de advocaat van Webster noemt de jongen een klein terroristje. Hij vindt dat leraren beschermd moeten worden tegen zulke ettertjes.

Rodrigo zit intussen weer op school. Voor de zekerheid hebben zijn ouders hem toch maar langs een dokter gestuurd. Hij krijgt nu pillen om zijn woedeaanvallen te onderdrukken.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app