Video

Beetje dom

03.10.2012 . 14.34

Boefjes verraden via Facebook

Wat doe je als eerste na een wild avondje zuipen en kotsen? De foto's op Facebook zetten en al je vrienden erin taggen, natuurlijk. Dat dit misschien minder slim is wanneer het bewuste feestje in een huis plaatsvond dat niet van jou is, heeft een groep tieners in het Amerikaanse South Carolina gemerkt. De man in wiens huis zij hadden ingebroken, heeft de foto's aan de politie gegeven.

De 39-man had niets door, totdat hij in de feestfoto's zijn eigen huis herkende. Zo kwam hij erachter dat de klasgenootjes van zijn kinderen in zijn wasbak hadden gekotst, op zijn keukenvloer waren flauwgevallen en halfnaakt in zijn bed hadden gelegen.

Het feest vond plaats terwijl het hele gezin drie maanden eerder op vakantie was. De man had bij thuiskomst wel gezien dat er een luik van een van de ramen kapot was, maar zocht hier niets achter, omdat het huis gewoon netjes was.

"De kinderen zijn denk ik de volgende dag teruggekomen om alles op te ruimen", aldus de vader tegen WCNC. "Ze hebben zelfs de afwas gedaan. Als iemand er niet over had lopen opscheppen op Facebook, dan had niemand het geweten."

De politie laat weten dat er nog geen formele aanklacht is ingediend, maar dat ze contact op gaan nemen met de families van alle verdachten die op de foto's zijn getagd. 

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app