Miskoop

Giftige muren

03.10.2012 . 07.46

Droomhuis was vroeger drugspand

Beth en Jonathan Hankins dachten dat ze hun droomhuis gevonden hadden, maar al snel nadat ze verhuisd waren, werden ze ziek. Ze hoorden van een buurman hoe dat kwam: de vorige bewoners hadden een drugslaboratorium.

Het stel kocht het huis in de Amerikaanse staat Oregon voor maar 36.000 dollar, omgerekend 28.000 euro. Het huis was door de bank in beslag genomen, nadat de vorige eigenaren hun hypotheek niet meer konden betalen.

Beth en Jonathan dachten dat ze puur geluk hadden gehad met hun koopje en verhuisden een paar maanden geleden samen met hun 2-jarige zoontje. Al snel werden ze ziek. Beth had moeite met ademhalen, Jonathan kwam maar niet van zijn vreselijke hoofdpijn af en hun zoontje had zweren in zijn mond.

Ze stonden net op het punt om naar de dokter te gaan, toen een buurman hen vertelde dat er tot voor kort crystal meth in het huis werd gekookt. Jonathan kocht een speciale test om te kijken hoe erg het huis vergiftigd was. Uit de test bleek dat de concentratie meth en andere drugs meer dan 80 keer hoger was dan de legale limiet.

De bank die het huis aan het nietsvermoedende stel had verkocht, houdt vol dat zij van niets wisten. Beth en Jonathan wonen nu in een huurhuis, maar staan op het punt om failliet te gaan omdat ze al hun spaargeld in het renoveren van hun giftige huis hadden gestoken.

"Ze zeiden: 'Het heeft wat liefde nodig, maar de fundering is goed'", vertelt Jonathan aan Yahoo News. "We hadden geen idee dat die fundering letterlijk vergiftigd was."

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app