Gevangenis

Stille Oceaan

05.10.2012 . 07.05

Boeven vrijgelaten om bier te halen

Zin om misdaden te plegen? Wij raden Amerikaans-Samoa aan, een eilandengroep in de Stille Oceaan. Het leven in de cel is daar namelijk best relaxed. Zo mochten gevangenen tot voor kort zonder begeleiding de deur uit om bier en eten te halen. Dikke prima.

Fiti Aina en Rocky Tua, twee bewakers van de enige gevangenis van Amerikaans-Samoa, namen het niet zo nauw met de veiligheid. Ze lieten gevangenen regelmatig eventjes ontsnappen en gaven ze zelfs een boodschappenlijstje mee. Zo hoefden Fiti en Rocky zelf niets te doen als ze zin kregen in chips of koekjes.

De loopjongens waren trouwens behoorlijk zware criminelen. Een van hen zat een celstraf van veertig maanden uit omdat hij iemand met een kapmes had bewerkt. Het kwam blijkbaar niet in de cipiers op dat het wel eens gevaarlijk zou kunnen zijn om hem vrij te laten.

Het schandaal kwam aan het licht tijdens een celcontrole, meldt Inquisitr. Bij een van de gevangenen werden blikjes bier gevonden. Al snel bleek dat de twee gevangenisbewakers graag een oogje dichtknepen. Aina en Tua werden opgepakt en zelf in de bajes gegooid. Dikke kans dat ze daar warm onthaald worden.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app