Shocking

Geplunderd

05.10.2012 . 18.31

MS-patiënt mishandeld door 'duivel'

De eenzame MS-patiënt Joseph Bruno (44) uit het Amerikaanse New Port Richey leerde via een datingsite de vier jaar jongere Bobbie Jo Curtis kennen. De vrouw was op zoek naar een slaapplek en Joseph streek over zijn hart. Dat had hij beter niet kunnen doen.

Tijdens de eerste date deed Bobbie Jo al een beroep op Joseph. Ze had geen auto, dus moest de man haar bij een motel ophalen. Onder het genot van een stuk pizza vertelde de zielige Bobbie Jo dat zij en haar zoon van 16 binnenkort uit huis zouden worden gezet. Of ze een nachtje bij Joseph konden crashen.

Het zat hem niet helemaal lekker, maar toch wilde Joseph de vrouw helpen. De twee bleven een week plakken en Bobbie Jo ging steeds raarder doen. Ze hoefde niet te douchen en hield constant dezelfde kleren aan. De vrouw moest Josephs eten niet, sliep op de bank, er werd absoluut niet gezoend en amper gepraat. "Ze leek wel een zigeuner", vertelt hij.

Zware mishandeling

Opeens voelde Joseph een pijnlijke klap op zijn hoofd. Achter hem stond zijn date met een houten balk. "Je hebt mazzel dat ik je niet twee dagen terug al van kant gemaakt heb", zei Bobbie Jo. Na twintig klappen ging het licht uit. Joseph werd vastgebonden op een stoel, zwaar mishandeld en bedreigd met een pistool. De vrouw, haar zoon en een vriendin dwongen de man al zijn waardevolle bezittingen af te staan.

Een buurman, de 69-jarige David Ragon, zag hoe de criminelen de witte bus van Joseph vol aan het proppen waren en ging verhaal halen. De zoon sloeg hem buiten westen met een hamer en de agressievelingen maakten zich uit de voeten. Toen de buurman bijkwam, belde hij de politie. Joseph en David moesten met spoed naar het ziekenhuis.

Niet veel later werden Curtis en haar handlangers opgepakt. Bruno hoopt dat ze flink worden gestraft. "Ze is de duivel", zegt hij tegen Tampa Bay Times. Maar waarom liet hij de vrouw überhaupt zo lang blijven? "Uit eenzaamheid doe je rare dingen."

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app