Overstuur

Boze mails

06.10.2012 . 09.28

Paard na bedreiging van menu

Een restaurant in New York heeft plannen om paardenvlees te serveren in de ijskast gezet, na hevige protesten en bedreigingen van paardenliefhebbers. De tartaar van paardenvlees is van het menu afgehaald.

Paardenvlees is niet verboden in de Verenigde Staten, maar het wordt er zelden gegeten. De pas geopende M. Wells Dinette in het MoMA PS1-museum dacht zijn klanten daarom iets exclusiefs voor te zetten. Toen bekend werd dat er paardentartaar zou worden geserveerd, kwamen dierenrechtenactivisten in actie. Een petitie tegen het opdienen van paardenvlees werd door 1300 mensen ondertekend.

Daar bleef het niet bij: chef-kok Hugue Dufour en zijn vrouw Sara Obraitis kregen boze e-mails en brieven waarin ze bedreigd werden. "We hebben het paardenvlees van het menu gehaald omdat het veel mensen overstuur maakte, wat ons verrast heeft", zei Dufour tegen de New York Times. De Canadees was van plan om het paardenvlees te kopen bij een Canadese slager. Hij kreeg ook het Department of Agriculture op zijn dak, die hem liet weten dat de invoer van paardenvlees verboden was.

Dufour zei dat hij voor paardenvlees had gekozen omdat hij wel eens iets anders wilde koken dan rund, kip en varken. "En het vlees van paarden is heerlijk en niet zo duur."

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app