500 dollar

James Holmes

06.10.2012 . 11.46

Halloweentip: Bioscoopschutter

Altijd al een gruwelijke massamoordenaar willen spelen? Dat kan, nouja, kon. Op eBay werd een masker van de bioscoopschutter James Holmes aangeboden. Dat vond Amerika toch niet zo geslaagd.

Een verkoper met de naam 'realface13' zette het masker te koop op de veilingsite voor een bedrag van 500 dollar, pakweg 380 euro. 'SHOCK EVERYONE YOU KNOW!', staat er boven de advertentie. 

"Er is niets enger dan in de geest van James Holmes te kruipen en zijn gezicht te dragen. Zijn 'ogen die je ziel binnendringen' en de 'The Jokers' oranje haar maken dit masker een van de meest verontrustende dingen die je ooit zult hebben. Stel je voor dat je een masker in je bezit hebt van een van de meest gevaarlijke moordenaars van de Amerikaanse geschiedenis”, leest de advertentie verder.

eBay was er wat minder enthousiast over en verwijderde het product zo snel mogelijk, weet ABC News. “Uit respect voor de slachtoffers staan we het niet toe dat iemand geld verdient met een dergelijke tragedie”, laat de veilingsite weten in een verklaring.

Zo lang is het ook niet geleden: Holmes doodde op 20 juli, tijdens een voorstelling van de Batman-film The Dark Knight Rises, twaalf mensen. Ook raakten nog eens 58 mensen gewond.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app