IQ van 162

Superbrein

06.10.2012 . 16.22

12-jarig meisje beats Einstein

Olivia Manning uit Liverpool is een erg bijzonder meisje. Het zou zomaar kunnen dat ze slimmer wordt dan bijvoorbeeld een Albert Einstein. Olivia heeft namelijk een IQ van 162 en dat is twee puntjes meer dan het Duitse meesterbrein met de wilde haardos.

De jonge slimmerik is altijd al gek geweest op het vergaren van kennis en het gaat ook vrij snel met zulke superhersens. Zo kan ze het script voor een toneelstuk van Shakespeare met gemak binnen 24 uur uit haar hoofd leren. "Ik hou er gewoon van om mijn geest uit te dagen", zegt Olivia.

Onlangs kreeg het meisje een uitnodiging voor Mensa, een wereldwijde club voor mensen met een hoog IQ. Deze grote eer heeft van Olivia een bekendheid in Liverpool gemaakt. "Er komen de hele tijd mensen naar me toe om te vragen of ik ze met hun huiswerk wil helpen", vertelt ze aan Daily Mail.

Die aandacht is natuurlijk hartstikke leuk, maar heeft ook nadelen. "We hebben haar extra schoolwerk gegeven. En als ze niet voor alle vakken tienen haalt, willen we uiteraard weten hoe dat komt", grapt lerares Stacey Meighen.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app