Grote wens

Dierenbeultje

06.10.2012 . 20.00

Doodziek meisje knalt beer neer

Een elfjarig doodziek meisje had een grote wens: ze wilde dolgraag een keertje een beer doodschieten. Op de laatste dag van een jachtripje in het Amerikaanse Wisconsin kwam de droom van Kaitlynn Bessette eindelijk uit.

"Ik beeldde me in dat het geen beer, maar een 150 kilo wegende leeuw was die me elk moment kon aanvallen", vertelt de kleine Kaitlynn aan Daily Mail. "Ik hield mijn geweer zo stil als ik kon, draaide mijn hoofd weg en haalde de trekker over."

Het meisje heeft een aangeboren hartafwijking en kreeg deze unieke kans om een wild dier van flinke afstand te slachten dankzij de United Special Sportmans Alliance. Deze stichting vervult wensen van zieke kinderen die met jagen, vissen en het leven in de natuur te maken hebben.

De zwarte beer kreeg die ene kogel van Kaitlynn recht in zijn hart en even later was het beest dood. "Ik was op dat moment vooral dankbaar. Zo dankbaar dat ik een beer had doodgeschoten", aldus de moordlustige tiener. Haar ouders zijn verschrikkelijk trots, zeggen ze. 

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app