Goed doel

Blote ruggen

07.10.2012 . 17.01

Vrouwen van soldaten gaan topless

Er zijn in Amerika niet genoeg voorzieningen voor soldaten die aan posttraumatische stress lijden en een groep vrouwen is het zat. De vrouw van een van de militairen besloot actie te ondernemen: ze bracht een topless kalender uit om geld op te halen.

Een op de vijf Amerikaanse militairen die hebben gevochten in Irak of Afghanistan heeft last van post traumatic stress disorder (PTSD). Da's een hoop soldaten, maar toch krijgen de zieke militairen vaak niet genoeg hulp. PTSD heeft vaak verslaving en gewelddadig gedrag tot gevolg.

Ashley Wise is getrouwd met Rob, een militair die aan PTSD lijdt. Nadat hij voor de tweede keer terugkwam uit Irak, sloot hij zichzelf op in een hotelkamer met wapens en een voorraad alcohol. Hij kreeg geen medische hulp, maar werd gearresteerd.

Ashley vond dat ze iets moest doen om aandacht te vragen voor PTSD en nam toen het initiatief voor de kalender. "Ik dacht dat een naakte vrouw wel aandacht zou krijgen", zei ze tegen CNN.

Al snel had ze een hele groep vrouwen verzameld die ook bereid waren hun bh uit te te trekken voor het vaderland. De kalender heet Battling Bare (naakt in gevecht) en Ashley hoop dat PTSD met behulp van de blote vrouwen de aandacht krijgt die het verdient.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app