Kitty Kat

Schuur niet gesloopt

07.10.2012 . 20.45

Eigendom van dode poes gered

Een schuur in het Amerikaanse gehucht Tangent in de staat Oregon dreigde onlangs gesloopt te worden. Een gulle vrouw heeft hier een stokje voor gestoken, want de bewuste schuur is nogal bijzonder. De laatste eigenaar was namelijk een kat, genaamd Kitty Kat.

Kitty Kat erfde de schuur in de jaren tachtig van haar overleden baasje, John Bass.

De excentrieke dorpeling had al zijn bezittingen aan zijn geliefde huisdier nagelaten, inclusief de schuur, een huis en 70.000 dollar. In zijn testament stond verder dat het dorp alle bezittingen weer zou erven na het overlijden van Kitty Kat. Dat gebeurde in 1993 en sindsdien wordt het huis van Bass gebruikt als stadhuis.

De schuur bleek echter een dure en gevaarlijke erfenis voor het dorpje van nog geen 1200 inwoners. Hij valt bijna uit elkaar en er vallen wel eens stenen naar beneden. Het onderhoudspotje van 70.000 dollar is allang op.

Hobbyboerin

De gemeenteraad overwoog daarom om de boerenschuur te laten slopen. Net op tijd hoorde een hobbyboerin die net naar het dorpje was verhuisd het verhaal van Kitty Kat. Beth Timmons besloot de schuur te redden.

Zondag liet zij het rode bouwwerk uit de jaren '20, van 12 meter hoog en 63.000 kilogram, naar haar eigen achtertuin verplaatsen. De weldoenster is van plan om de schuur om te bouwen tot ontmoetingsplek en museum. "Ik denk dat John Bass dit had gewild," aldus Beth tegen The Oregonian.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app