Pijnlijk

Jacht

08.10.2012 . 19.44

Beschoten man aangezien voor zwijn

Een jachtongeluk is een Zwitser bijna fataal geworden. De man was in een weiland zijn cannabis aan het oogsten toen een van de jagers hem voor een wild zwijn aanzag. Met een hoop schotwonden moest de man met een traumahelikopter naar het ziekenhuis van Lausanne worden gebracht. Iets soortgelijks gebeurde een paar maanden geleden, toen een man zijn vrouw aanzag voor zwijn. Oei.

Een groep mannen was aan het jagen in het gehucht Vaud. Net toen de jacht klaar was, zag een van hen iets bewegen in het veld. Zonder te aarzelen legde hij aan en vuurde. Zijn prooi bleek de drugs oogstende man te zijn en niet het zo gehoopte wilde zwijn. Met ernstig letsel werd de 60-jarige plukker afgevoerd. Bij de 41-jarige jager zat de schrik er ook goed in, volgens 24Heures. Een collega neemt het voor hem op. Als de man gewoon in het veld had gestaan en niet op zijn hurken was gaan zitten, was er volgens hem niks gebeurd.

De politie is inmiddels een onderzoek begonnen. Niet alleen naar het schietincident, maar ook naar de cannabis die verscholen in het veld bleek te groeien. Er zijn al wat mensen ondervraagd, maar niemand schijnt er iets te weten.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app