Foei

Mag niet

08.10.2012 . 20.10

Kok gestraft omdat ze te goed kookt

De kokkin van een school in het Zweedse Falun heeft op haar donder gekregen. Volgens de gemeente, die over het eten op de scholen in het stadje gaat, kookt ze te lekker. Boze leerlingen en ouders van Vikaskolan hebben een Facebookpagina geopend om kokkin Annica Eriksson te steunen.

Eriksson maakt van de verplichte schoollunch dan ook wel een culinair festijn. Ze bakt volgens DT.se en de krant Falu Kuriren zelf haar brood en zorgt voor een overheerlijk en vooral gezond vegetarisch buffet. Kan niet en mag niet, zegt de gemeente. Want stel je voor dat alle andere scholen ook zo lekker willen eten. Die opmerking is tegen het zere been van de leerlingen. Ze vinden dat hun kokkin gestraft wordt, omdat ze haar best doet. In de meeste gevallen is het schooleten niet te vreten. Kokkin Annica zou juist een voorbeeld moeten zijn.

Op hun Facebookpagina stellen de leerlingen dan ook voor dat hun kokkin kookles gaat geven aan de andere scholen. Zo kunnen ze zelf blijven smullen en krijgen alle leerlingen in Falun eindelijk ook eens behoorlijk te eten. Of dat ervan komt, is onduidelijk. De stadsbestuurders hebben wel beloofd om nog eens met Eriksson te gaan praten.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app