Dood

Edward Archbold

09.10.2012 . 09.00

Man sterft na kakkerlakkenfestijn

Een wedstrijdje kakkerlakken eten is Edward Archbold fataal geworden. De Amerikaan uit West Palm Beach werkte tientallen kakkerlakken weg, maar ze vielen helemaal verkeerd. Edward overleed later in het ziekenhuis.

Aan de eetwedstrijd in een dierenwinkel in Deerfield Beach deden ruim 20 mensen mee. De winnaar zou een dure slang van ruim 650 euro in zijn zak mogen steken. Edward was op dreef. "We gingen allemaal achter de bakken met kakkerlakken staan, ze gaven het startsein en we begonnen te eten", vertelt Pharaoh Gayles, een andere deelnemer. "Edward deed het erg goed."

Na het schranzen moest Archbold opeens flink kotsen. Vervolgens zakte hij in elkaar. Het alarmnummer werd gebeld en een ambulance bracht de man naar het ziekenhuis. Daar begaf zijn lichaam het. De precieze doodsoorzaak moet nog vastgesteld worden.

De organisatie voelt zich in ieder geval niet verantwoordelijk voor het sterfgeval, meldt WPTV. "De deelnemers wisten precies waar ze aan begonnen. Alle anderen maken het prima", luidt het verweer. "Iedereen heeft van tevoren een verklaring getekend waarin ze de aansprakelijkheid zelf op zich nemen."

Aan de kakkerlakken kan het volgens de organisatie niet liggen. "Over de hele wereld eten mensen insecten en deze kakkerlakken zijn op een veilige manier gekweekt."

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app