Rebels

Charlie Fuqua

09.10.2012 . 15.10

'Ongehoorzame kinderen moeten dood'

Het is alweer bijna Sinterklaas. De halve basisschool in doodsangst of ze niet met Sinterklaas in de zak mee naar Spanje moeten omdat ze stout zijn geweest. Nee, dan de Amerikaanse politicus Charlie Fuqua. Deze meneer wil rebelse kinderen dood maken. Dood. DOOOOD!

Want in de bijbel staat dat dat mag. In het boek God’s Law: The Only Political Solution, dat Fuqua heeft geschreven, verwijst hij naar deze tekst uit het bijbelboek Deutronomium:

18 Wanneer iemand een moedwilligen en wederspannigen zoon heeft, die de stem zijns vaders en de stem zijner moeder niet gehoorzaam is; en zij hem gekastijd zullen hebben, en hij naar hen niet horen zal,
19 Zo zullen zijn vader en zijn moeder hem grijpen, en zij zullen hem uitbrengen tot de oudsten zijner stad, en tot de poorte zijner plaats.
20 En zij zullen zeggen tot de oudsten zijner stad: Deze onze zoon is afwijkende en wederspannig, hij is onze stem niet gehoorzaam; hij is een brasser en zuiper.
21 Dan zullen alle lieden zijner stad hem met stenen overwerpen, dat hij sterve; en gij zult het boze uit het midden van u wegdoen; dat het gans Israël hore, en vreze.

Jazeker, de christelijke god is er eentje van liefde en je kinderen kapot gooien met stenen. Dus wil Charlie dat ook.

Doodstraf voor kinderen

In zijn boek schrijft hij volgens thinkprogress: "Het houden van orde in de samenleving, rust op de basis van discipline binnen je familie. Daarom moet een kind dat geen respect heeft voor zijn ouders permanent uit de samenleving verwijderd worden. En wel op zo’n manier dat het een voorbeeld is voor alle andere kinderen, over hoe belangrijk respect voor je ouders is. De doodstraf voor rebelse kinderen moet je niet te licht opnemen."

Hij voegt er wel aan toe dat het geen vrijbrief is, om lukraak je kind dood te slaan als ze hun bord niet leeg eten. 

Ondertussen is Fuqua in de race voor een politieke functie in dienst van de Republikeinse partij. Hij krijgt daarvoor geld van diverse andere politici. Geen enkel partijlid heeft volgens Arkansas Times zijn geld teruggevraagd of Charlie op het matje geroepen vanwege zijn uitspraken.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app