Bij de douane

Rookbom & een bijl

11.10.2012 . 07.50

Tas vol bizarre wapens onderschept

Je wordt tegenwoordig op allerlei verschillende manieren gecontroleerd voordat je in een vliegtuig stapt, maar al deze maatregelen werken blijkbaar voor geen meter. Op het vliegveld in Los Angeles is een man opgepakt die een koffer propvol wapens en wapenbestendige kleding bij zich had. Net op tijd, zou je zeggen. Maar nee: de man was net aangekomen uit Japan.

De Chinees-Amerikaanse Yongda Huang Harris had Japan bezocht en was via Korea naar Los Angeles gevlogen. Hij moest nog even door, want zijn eindbestemming was zijn woonplaats Boston. Daar is hij niet aangekomen, want in Los Angeles werd hij onderschept.

Douanemedewerkers merkten op dat hij een kogelvrij vest en een brandbestendige broek droeg. Toen ze hem vroegen of hij wat aan te geven had, zei Harris dat er een mes in zijn tas zat.Dat bleek een leugen: in zijn tas werden een gasmasker, een beschermend pak, een paar stokken, een gummiknuppel en boeien aangetroffen. Om het feest compleet te maken, had de 28-jarige Harris ook nog ovenwanten, scharen, een bijl en een rookbom bij zich.

Wat hij in godsnaam met al dit oorlogsmateriaal van plan was, is nog niet duidelijk, want Harris houdt zijn mond stijf dicht. Gek genoeg gaat de politie er niet vanuit dat hij terroristische plannen had, meldt KTLA. Hoe hij in Japan en Korea door douane is gekomen, blijft een raadsel.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app