Dom plan

Huurmoordenaars

11.10.2012 . 08.12

Crimineel wil hoofd rechter in pot

New Yorker Joseph Romano zat in de cel nadat hij veroordeeld was voor fraude. Hij besloot dat de rechter en aanklager die hem achter de tralies hadden gezet moesten boeten. Pijn lijden was niet genoeg: hij wilde de twee morsdood hebben.

De 49-jarige Romano kreeg vifjtien jaar cel, nadat hij goedgelovige muntenverzamelaars voor miljoenen had opgelicht met een collectie valse munten. Hij had blijkbaar geen vrede met zijn straf, want begon na te denken over wraak. Toen een informant in de gevangenis hoorde dat Romano gewelddadige plannetjes aan het smeden was, schakelde hij de politie in.

Die zette een uitgebreide undercoveroperatie op touw. Twee agenten deden net alsof ze huurmoordenaars waren en bespraken de moordplannen met Romano, schrijft New York Times. Wat bleek: de wraakzuchtige oplichter wilde de hoofden van zijn aartsvijanden laten afhakken en in glazen potten laten stoppen, bij wijze van souvenir.

Eerst wilde het criminele meesterbrein wel bewijs zien dat de huurmoordenaars kwaliteit konden leveren. Hij gaf ze de opdracht om iemand te mishandelen. De agenten zetten een mishandeling in scene en gaven Romano foto's van de zogenaamde aanval. Hij geloofde dat ze zijn moordklus wel aankonden en zei dat hij ze in wilde huren voor omgerekend 30.000 euro.

Toen hij eenmaal de opdracht tot de moord had gegeven en een aanbetaling van 15.000 euro had gedaan, had de politie genoeg bewijs verzameld. Hij komt waarschijnlijk weer voor de rechter, deze keer voor poging tot moord.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app