Rebellie

Politie niet blij

11.10.2012 . 13.46

Metro Londen vol brutale stickers

"Geen oogcontact. Boete 200 pond." In de Londense metro zijn stickerplakkers actief die een grappige draai aan de veiligheidswaarschuwingen en richtingaanwijzingen geven, maar de politie is hier niet zo blij mee.

De stickers duiken de laatste tijd overal op in metro's en stations in Londen. En doordat de stickeraars de huisstijl van vervoersbedrijf Transport of London perfect kopiëren, lijken de stickers en bordjes net echt.

Maar als je goed leest, zie je ineens dat het metrobedrijf excuses aanbiedt voor 'mogelijke incontinentie' veroorzaakt door werkzaamheden. Of dat de straf op het niet kunnen tonen van een geldig kaartje 'standrechtelijke executie' is. Onze favoriet:  het station Shepherd's Bush heet volgens de plattegrond ineens Shepherd's Pie. Lekker hoor.

Het plakken van de stickers is een manier om "de macht terug te grijpen", zegt James, de maker van zulke stickers, tegen de BBC. "Het is een vorm van rebellie, die ingaat tegen het huidige kommer en kwel-klimaat", zegt hij. Treinreizigers die willen meehelpen met plakken, kunnen voor omgerekend 3 euro een pakje stickers kopen.

De British Transport Police kan er helaas niet om lachen. Het ziet de stickers als vervelende graffiti, als "ongewenst vandalisme" dat schade veroorzaakt en niet getolereerd kan worden.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app