Schokkend

Verborgen camera

11.10.2012 . 17.01

Koeien mishandeld in melkfabriek

Verborgen camera's leveren vaak grappige beelden op, maar soms leggen ze dingen vast waar je maag van omdraait. Koeien die in een vleesfabriek door medewerkers worden gebruikt als trampoline, bijvoorbeeld.

Dierenactivistenorganisatie Mercy for Animals infiltreerde in een fabriek in de Amerikaanse staat Idado. Een lid van de organisatie liet zich door het melkbedrijf inhuren als nieuwe werkkracht en smokkelde een camera mee naar binnen. Al snel bleek dat het bedrijf dieren op een gruwelijke manier mishandelt.

Koeien krijgen slaag, worden met gebroken benen opgesloten in hun kooi en dienen als trampoline. Drie medewerkers worden nu beschuldigd van dierenmishandeling, schrijft Clint.be.

Er wonen zo'n 60.000 koeien in de fabriek, die zijn melk onder andere verkoopt een bedrijf dat kaas levert aan Burger King. Die fastfoodketen beweerde eerder dit jaar nog dat ze het beste met dieren voor hebben en over een paar jaar alleen nog maar biologisch vlees serveren. Misschien wordt het eens tijd dat Burger King ook kritisch kijkt naar waar hun kaas vandaan komt.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app