Rokje te klein

Meisje afgekeurd

13.10.2012 . 16.51

Te vadsig om drank te serveren

De 20-jarige Jennifer Rogers uit Palm Desert zocht een nieuwe baan en toen ze hoorde dat sportbar Tilted Kilt personeel zocht, solliciteerde meteen. De sollicitatie verliep vlekkeloo, tot ze het uniform van de kroeg aan moest doen.

Jennifer paste met geen mogelijkheid in het kostuum, en werd uiteindelijk afgewezen voor de baan. "Omdat de rok een maat te klein voor me was, zeiden ze dat ik niet bij hun kon werken. Ik kon het verplichte pakje immers niet aan."

Manager Bryan Van der Meer legt zijn beslissing uit aan KESQ.com. "We hebben hele strikte voorschriften waar de meisjes zich aan moeten houden. Ze worden door ons gehuurd als entertainers, niet als serveersters."

Daarmee geeft 'ie al aan dat het bedrijf het gewoon geen gezicht vindt, een vadsige vrouw in een strak pakje. Helaas voor Jennifer doet de sportbar niets illegaals. Discriminatie op basis van ras, geloof, geslacht of etniciteit is verboden in de VS. Maar onderscheid op basis van gewicht mag wel.

Vette pech dus voor Jennifer. Intussen gaan 140 andere meisjes, die wel in het pakje passen, over anderhalve week wel aan de slag. Jennifer zoekt nog even door naar een nieuwe baan waarbij ze geen kostuum aan hoeft.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app