Te voet

Superheld

14.10.2012 . 17.58

Tiener redt klas uit sneeuwstorm

Een 13-jarige jongen heeft in Canada een sneeuwstorm getrotseerd om 24 schoolgenoten te redden die met hun schoolbus waren gestrand. Wat een held!

Alexi Catellier uit Manitoba zat na een lange schooldag in de bus die hem en de andere scholieren naar huis zou brengen. Zou ja. Want de bus kwam vast te zitten in de sneeuw en de chauffeur kreeg 'm er niet meer uit. Door de hevige storm was de elektriciteit in de regio uitgevallen en deed het mobiele telefoonnetwerk het ook niet meer. Dat is lastig hulp inroepen dan.

"De meeste kinderen hadden zichzelf in slaap gehuild, ze hadden honger en dorst en wilden naar hun ouders toe", zegt onze held Alexi. Hij wist wat hem te doen stond.

"Het was ijs- en ijskoud buiten. Ik droeg alleen mijn sportschoenen, een trainingsbroek, een dunne trui en een jack", vertelt Alexi tegen CBC News. Gelukkig kwam hij een man tegen die spoormedewerkers in de buurt alarmeerde. De bus werd na 5,5 uur uit de sneeuw getrokken en Alexi had er ineens een heleboel vrienden bij.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app