Dronken

Promillage van .17%

15.10.2012 . 17.04

Vrouw drinkt halve fles handgel

De politie in de Amerikaanse staat Florida heeft een vrouw van de weg af geplukt. De 36-jarige Jennifer Amanda Wilcox slingerde en reed onnodig links. Ook bleek dat ze te veel gedronken had, maar geen wijn of bier; ze had een halve fles desinfecterende handgel in haar mik.

Volgens NBC bleef de vrouw volhouden dat ze niet had gedronken. Agenten lieten haar over een rechte streep lopen en daar faalde ze behoorlijk in. Na een bloedtest bleek ze een promillage van .17% te hebben. Bij een nuchter persoon ligt het bloed-alcoholgehalte op .02% en bij .20% begint het echt gevaarlijk te worden. Toen moest Jennifer wel toegeven dat ze van de handgel had gesnoept. 

In april waren er ook al zes tieners in het ziekenhuis beland met alcoholvergiftiging nadat ze handgel hadden gedronken. Het is een goedkope manier om dronken te worden: het spul is niet heel duur en op internet kun je instructies vinden om de handgel te destilleren. 

Jennifer is nu aangeklaagd voor het rijden onder invloed en voor onnodig links rijden. 17 oktober mag ze haar zegje doen in de rechtbank.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app