Kan gewoon

Toerekeningsvatbaar

18.10.2012 . 16.18

'Prins van God' wordt geëxecuteerd

De Amerikaan John Ferguson (64) is er heilig van overtuigd dat hij de 'prins van God' is. Een rechter in Florida heeft nu besloten dat John geestelijk gezond genoeg is voor zijn executie. Zo gek is hij nou ook weer niet, zegt rechter David Glant.

De meervoudige moordenaar heeft een voorgeschiedenis van psychische problemen, en is ervan overtuigd dat hij opnieuw tot leven wordt gewekt na zijn dood. Dan zal hij zijn plek als rechterhand van God innemen. Verder praat John vaak met zijn dode biologische vader en heeft hij wel eens geklaagd over kakkerlakken in zijn hersenen.

Waanzinnig, maar voor Glant is het geen reden om de straf in te trekken. Volgens de rechter begrijpt Ferguson heus wel waarom hij moet sterven. "En er is geen enkel bewijs dat hoe hij zijn leven na de dood ziet, erg verschilt van andere christenen. Bij hen wordt ook niet gezegd dat ze gestoord zijn", stelt hij.

De verdediging van Ferguson is verbijsterd, schrijft The Guardian. "Meer dan 30 verschillende dokters hebben vastgesteld dat John al tientallen jaren aan paranoïde schizofrenie lijdt. Maar toch mag hij gewoon geëxecuteerd worden?"

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app