Noodgeval?

Paniek voor niks

16.10.2012 . 19.37

Tyfusangst vertraagt vliegtuig

De passagiers van een vlucht van Miami naar New Orleans hebben bijna drie uur moeten wachten met uitstappen na het landen, omdat werd vermoed dat aan boord tyfus was uitgebroken. Niemand mocht het toestel verlaten.

Een kwartier voor de landing riep de captain van het vliegtuig om dat er sprake was van een medisch noodgeval. Iedereen moest vooral op zijn plek blijven zitten. Pas een uur later kregen de passagiers meer informatie. Een vrouw was aan boord niet lekker geworden en dacht dat ze tyfus had.

"De piloot zei dat we allemaal in hetzelfde schuitje zaten", liet passagier Mark Steffan tijdens het wachten telefonisch weten aan NOLA. "Het lijkt erop dat de hulpdiensten snel gehandeld hebben. Iedereen hier gaat er tot nu toe goed mee om."

Een paar uur later mochten de passagiers het vliegtuig verlaten. Wel kregen ze het advies om goed hun handen te wassen en alert te zijn op symptomen van tyfus, zoals koorts, buikpijn, hoofdpijn of een gebrek aan eetlust.

In de westerse wereld komt tyfus amper meer voor, maar in ontwikkelingslanden lopen jaarlijks meer dan 20 miljoen mensen de ziekte op. Het is nog niet duidelijk wat de vrouw precies mankeerde.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app