Racisme

Rechtszaak

17.10.2012 . 10.41

Geen gekleurde bachelors op tv

Wie heel goed zoekt, vindt altijd wel iets om over te zeuren. En het is weer raak: vrijgezellenshow The Bachelor bestaat al 10 jaar en nog nooit heeft er een vrijgezel met een kleurtje meegedaan. Schande! Je reinste racisme! De rechter vindt van niet.

Twee boze Amerikaanse footballspelers, Nathaniel Claybrooks en Christopher Johnson, gingen op hoge poten naar de rechtbank om de programmamakers eens even lekker te pakken, melden Amerikaanse media. Zender ABC was volgens deze mannen bang voor ophef wanneer er een Duo Penotti-romance zou ontstaan.

Jammer jongens, de hoeders van de wet hebben de aantijgingen vakkundig van tafel geveegd: de programmamakers mogen namelijk zelf weten wie ze selecteren voor de show. Vrijheid van meningsuiting of zoiets heet dat.

ABC juicht: "Vanaf het begin hebben we gemeend dat deze zaak niet deugde en we zijn blij dat we gelijk hebben gekregen".

Geen idee waar dit verhaal over gaat? In datingshow The Bachelor (en spin off The Bachelorette) gaat een gladde… eh... knappe vrijgezel op zoek naar ware liefde. Nederland doet sinds een paar jaar ook gezellig mee. 

Maar als het zo moet, zijn we benieuwd wanneer de makers van Wie Trouwt Mijn Zoon en Boer Zoekt Vrouw een proces hun broek hebben.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app