Londen

Van het dak

19.10.2012 . 08.50

Restaurant is goede zelfmoordplek

Wie gaat eten in openluchtrestaurant Sir Terence Conran’s Coq d’Argent in Londen kan het lang niet altijd navertellen. Sinds de opening hebben er al vier mensen zelfmoord gepleegd. En niet omdat het eten zo smerig is. Het pand is schijnbaar gewoon precíes hoog genoeg...

Bankier Nico Lambrechts sprong laatst 25 meter naar beneden en smakte tussen de etende gasten terecht in het winkelcentrum onder het restaurant. Hij was op slag dood.

Een maand geleden dronk zakenvrouw Rema Begum een wijntje in het restaurant. Daarna zette ze haar tas op de grond en stapte ze over de reling. Net als bij Lambrechts hebben de nabestaanden geen idee waarom ze er zo abrupt een einde aan maakte.

De 24-jarige effectenmakelaar Anjool Malde had wel een goede reden om van het restaurantdak te springen: in juli 2009 werd hij geschorst door zijn werkgever Deutsche Bank. Niet veel later sprong hij met een glas champagne in de hand (want als je dat toch gaat, ga dan in stijl)van het gebouw, schrijft Daily Mail. In 2007 viel beursmedewerker Richard Ford op een bus. Dat overleefde hij niet.

Misschien worden deze mensen wel geroepen door het hiernamaals: het restaurant is gebouwd op een oude begraafplaats. Daar werden vroeger welgestelde Londenaren begraven. Onlangs was Sir Terence Conran’s Coq d’Argent nog wereldwijd te zien op tv. Tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen vlogen James Bond en de Britse koningin over het restaurant. Dat liep beter af.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app