Krom

243 euro

18.10.2012 . 19.03

Vrouw beboet voor afval opruimen

Een beetje burgerinitiatief wordt in Frankfurt niet gewaardeerd. Een vrouw uit de Duitse stad waagde het om zelf vuilnis in haar straat op te ruimen. Slecht idee, vond de gemeentereinigingsdienst, die haar daarom een fikse boete gaf.

Het was al lange tijd een zooitje in de straat van Cornelia Gebhard-Schollwoeck. Vanwege bouwwerkzaamheden was de buurt afgezet en dat betekende dat ook de reinigingsdienst niet overal bij kon. Daardoor zat de glascontainer overvol en groeide de hoeveelheid zwerfflessen. Om ongelukken te voorkomen op de speelplaats vlakbij de container, besloot Gebhard-Schollwoeck de lege flessen zelf op te ruimen. Dat ging best aardig, totdat ze een snijwond opliep. De flessen en scherven die ze had verzameld, zette ze even naast een andere glascontainer neer.

Dom, want nu heeft ze een vette boete te pakken, omdat ze illegaal vuil heeft achtergelaten. Ze moet van de gemeente 243 euro betalen voor haar vrijwillige arbeid. De vrouw laat het er niet bij zitten en heeft een advocaat in de arm genomen, volgens de Frankfurter Rundschau. Het stadsbestuur is voorlopig nauwelijks onder de indruk. De ambtenaren vinden dat ze de reinigingsdienst had moeten bellen, in plaats van zelf aan de slag te gaan. 

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app