Oeps

Zoek 't maar uit

19.10.2012 . 13.33

Politie liet vrouw doodslaan

De 28-jarige Caroline Coyne vroeg agenten om een lift naar huis na een feestje, maar kreeg te horen dat de politie geen taxicentrale is. Niet veel later werd ze in Nottingham op straat doodgeslagen.

Nadat de dienstdoende agenten haar hadden afgewimpeld, probeerde Caroline ook nog op een bus te stappen, maar ook daar werd ze geweigerd. "Sorry, geen dienst," kreeg ze te horen. Uiteindelijk besloot ze maar te voet verder te gaan, met fatale afloop. Ze kwam de vier jaar jongere Carl Powell tegen die haar dwong seks met hem te hebben. Toen ze dat weigerde ging Carl volledig over de rooie en sloeg hij de moeder van twee dood met een stuk beton.

Een omwonende bleek nog wakker te zijn geworden van Carolines noodkreten. Hij ging kijken, maar vond 's avonds nog niets. De dag erna deed hij dat wel, maar toen was het te laat. De tragische samenloop van omstandigheden was vorig jaar al, maar donderdag stond Carl terecht. Hij kreeg te horen dat hij de rest van zijn leven achter de tralies mag doorbrengen. Het vermoorden van Caroline was overigens niet zijn enige misdaad. Hij blijkt later ook nog een andere vrouw te hebben lastiggevallen.

De familie van Caroline reageert in Daily Mail woedend. "Om een lang verhaal kort te maken: de politie heeft haar rechtstreeks in de handen van de moordenaar gedreven. Als ze Caroline even thuis hadden gebracht, was ze er nu nog geweest. Ook de buschauffeur had haar vervolgens mee moeten nemen. Hij mag dan geen dienst hebben gehad, ze zijn verplicht om kinderen en vrouwen 's nachts veilig te vervoeren."

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app