Rechtbank

Tom Sawyer

25.10.2012 . 12.33

Franse kat laat gebouw afbreken

Een kat heeft ervoor gezorgd dat een rechtbank in het Franse Avignon afgebroken moest worden. Niet volledig, maar wel een beetje. Twee advocaten, de brandweer en zelfs de architect van het gerechtsgebouw moesten er ook nog aan te pas komen om het beestje te redden.

Tijdens een schorsing hoorden advocaten een angstaanjagend gemiauw uit de muur van hun kantoor komen. Ook een medewerker van de rechtbank hoorde de kat. De brandweer werd gebeld, maar die kon het beest niet redden. Het arme beestje zat klem tussen de gevel van het gebouw en een achterliggende muur en kon alleen tevoorschijn worden gehaald als er een paar stenen uit de muur zouden worden gehaald.

"Doen", zeiden de advocaten, maar zo simpel was het niet. De architect van het gebouw moest er hoogstpersoonlijk toestemming voor geven. Via de fax gaf de architect zijn zegen zodat de reddingsoperatie kon beginnen, meldt La Provence. Een van de advocaten, Perrine Corru, heeft zich na de geslaagde reddingsactie over de kat ontfermd. Tom Sawyer, zoals de poes nu heet, mag als kantoorkat aan de slag op het advocatenkantoor van Corru.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app