Apple's Siri

Spraaksysteem

30.10.2012 . 10.04

Waar zijn de Chinese hoertjes?

In tegenstelling tot Nederland, werkt Apple's spraakassistent Siri in sommige landen wel goed. Als het aan de Chinezen ligt, te goed zelfs. Een vraag als 'waar kan ik me eens lekker laten verwennen', werd door Siri doodleuk beantwoord met de kortste route naar de plaatselijke hoertjes.

Helaas voor de Chinese hoerenlopers is daar nu een einde aan gekomen. Een medewerker van Apple beweert tegenover Xinhua dat Siri is aangepast, omdat het niet echt in de smaak viel bij het meerendeel van het Aziatische publiek (lees: het politbureau in Peking). Ook een snelle check naar een plaatselijke wapenhandelaar levert geen resultaten meer op. In plaats daarvan zegt Siri geen idee te hebben waar de gebruiker het over heeft.

Rechters in China vinden dat Apple de veiligheid van het land in gevaar heeft gebracht. Li Yi van de brancheorganisatie voor mobiele telefonie- en internetdiensten houdt het erop dat de ontwikkelaars van Apple gewoon niet zo goed op de hoogte zijn van de Chinese normen en waarden. "Ik denk ook niet dat er een garantie is dat dit soort dingen niet nog een keer zullen gebeuren."

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app